Een dakopbouw is een ideale manier om extra vierkante meters aan uw huis toe te voegen zonder hierbij in te leveren op de diepte van uw tuin. Wist u dat u via dakopbouw maar liefst tot 30% woonoppervlak kunt toevoegen? Een dakopbouw is dus een slimme keuze. Maar een verbouwing kan een behoorlijke investering zijn. Hoe financiert u een dakopbouw?
Wat kost een dakopbouw?
Om te bekijken of en hoe u de investering voor een dakopbouw kunt maken, is het van belang in kaart te brengen wat uw wensen en budgetten zijn. Zo zijn er verschillende soorten dakopbouwen met elk een eigen prijskaartje. Gaat u voor prefab? Voor luxe of toch een budget optie? Bekijk hier de kosten van een dakopbouw. Als u bepaald hebt wat u wilt en hoeveel dat gaat kosten, zorg er dan voor dat u goede afspraken maakt met de aannemer zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Hoe financier ik een dakopbouw?
Er zijn verschillende manieren om een dakopbouw te financieren. Bekijk hieronder de mogelijkheden.
Maak gebruik van spaargeld. Heeft u een behoorlijk bedrag op uw spaarrekening staan waar u vermogensheffing over betaalt? Dan kunt u ervoor kiezen om spaargeld in te zetten voor uw dakopbouw als u dit geld voor een langere tijd niet nodig heeft.
Sluit een persoonlijke lening af. Wanneer u een persoonlijke lening wilt afsluiten moet u rekening houden dan de rente hoger is dan wanneer u een tweede hypotheek afsluit. Wanneer u het geleende bedrag snel kunt terugbetalen en het geen hoog bedrag is, kan dit de juiste financiering voor uw dakopbouw zijn.
Sluit een onderhandse lening af. Dit is een lening die u zonder overeenkomst van een bank met bijvoorbeeld familie afsluit. Maak hierbij goede afspraken over de hoogte van het bedrag en over de wijze van terugbetalen.
Maak gebruik van een hogere inschrijving van hypotheek. Wanneer je bij het afsluiten van uw hypotheek kiest voor een verhoogde inschrijving leg je een hoger bedrag vast. Dit bedrag kunt u later lenen zonder dat u opnieuw notariskosten hoeft te betalen.
Neem een tweede hypotheek. Voor het nemen van een tweede hypotheek kunt u terecht bij dezelfde bank waar u de eerste hypotheek heeft afgesloten. Let wel op dat wanneer u voor deze mogelijkheid kiest dat de verhouding tussen de waarde van uw huis en de hypotheken juist is. Het afsluiten van een tweede hypotheek is alleen gunstig wanneer het om een groot gedrag gaat.
Hoe kan ik kosten besparen?
Hoewel het plaatsen van een dakopbouw een flinke investering kan zijn, krijgt u er ook veel voor terug! U beleeft niet alleen meer woongenot op meer oppervlak, maar uw huis krijgt ook meer waarde met de toegevoegde vierkante meters. Wilt u de stap nemen maar krijgt u de financiering (nog) niet rond? Bekijk dan onze onderstaande tips om kosten te besparen.
Ga voor een minder uitgebreide dakopbouw of goedkopere afwerking zodat de verbouwing zeker weten binnen uw budget past.
Ga na of uw buren ook interesse hebben in een dakopbouw en deel de algemene kosten.
Bouw mee! Steek de handen uit de mouwen en help de verbouwing waar u kunt. Wij staan garant voor een nauwe samenwerking, waarbij uw inbreng altijd wordt gewaardeerd.
Denkt u erover na om een dakopbouw te laten plaatsen op uw woning? Met meer dan 25 jaar ervaring in duurzaam bouwen, prefab bouwen en een uitgebreid netwerk van bouwpartners weten wij als geen ander hoe u dit op de juiste manier moet aanpakken. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden hoe u een dakopbouw kunt financieren. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs of vraag een offerte aan.