Waar moet je op letten tijdens een verbouwing?

U gaat uw huis verbouwen, gefeliciteerd! Waar moet je op letten bij een verbouwing? Onze vakmensen geven hier 7 gouden tips voor een checklist verbouwing.

Lees artikel

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Een dakkapel is een ideale manier om je bovenverdieping of zolder wat meer ruimte te geven. Wij plaatsen een dakkapel in een kleine dag. Lees hier hoe een dakkapel plaatsen in zijn werk gaat.

Lees artikel

Een nokverhoging of een dakkapel?

U wilt meer ruimte in uw huis creëren zonder in te leveren op uw tuin? Wellicht heeft u een zolder die een laag plafond heeft en alleen als opslag of minimaal wordt gebruikt. U kunt dan kiezen voor een nokverhoging of een dakkapel om meer vierkante meters woonplezier te krijgen en uw bestaande bouw optimaal te benutten! Onze vakmensen leggen hier het verschil tussen een nokverhoging en een dakkapel voor u uit.

Lees artikel

Garage ombouwen

Als u extra vierkante meters woongenot wilt hebben maar niet kunt of wilt inleveren op de tuin, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kunt u klein uitbouwen door een dakkapel te plaatsen, een volledige extra verdieping laten plaatsen door middel van een dakopbouw of u kunt uw garage ombouwen tot bijvoorbeeld een hobbykamer, een washok of zelfs als uw keuken. Lees hier onze tips voor het ombouwen van uw garage.

Lees artikel

Dakopbouw materialen

Een dakopbouw kan van verschillende materialen gemaakt worden. Kiest u bijvoorbeeld voor een houten dakopbouw of gaat uw voorkeur uit naar steen? Het materiaal heeft invloed op de uitstraling maar ook op de kosten van uw dakopbouw. Welke verschillende dakopbouw materialen er zijn, leggen we uit in deze blog.

Lees artikel

De afwerking van je dakopbouw

Er zijn vele verschillende afwerkingsniveaus beschikbaar voor de afwerking van een dakopbouw die passen bij uw wensen en budget. In deze blog leggen onze vakmensen uit welke mogelijkheden er zijn en waar u aan moet denken bij de afwerking van een dakopbouw.

Lees artikel

Goedkope dakopbouw, tips om te besparen

Met een dakopbouw beschikt uw over meer woonoppervlak om van te genieten zonder dat u in hoeft te leveren op uw tuin. Maar, zoals bij elk aan- of verbouw project, brengt het wel een kostenplaatje met zich mee. Wilt u weten hoe u zo goedkoop mogelijk een dakopbouw kunt laten plaatsen? In deze blog geven onze vakmannen handige besparingstips.

Lees artikel

Zolder opbouw, de mogelijkheden

Heeft u een eigen woning en wilt uitbreiden? Niet elk huis heeft de mogelijkheid tot een aanbouw of uitbouw aan de achterkant of zijkant van het huis. Toch heeft u de mogelijkheid om uit te breiden. U kunt namelijk met gemak extra meters aan uw bovenste verdieping toevoegen dankzij een zolder opbouw. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan onze blog. 

Lees artikel

Je dakterras inrichten

Een dakterras biedt vele mogelijkheden en voordelen om extra eigen buitentuin te creëren. Hoewel dakterrassen vaak plat en ‘kaal’ zijn hoeven deze extra vierkante meters buiten geen saaie boel te zijn! U kunt bijvoorbeeld slim gebruik maken van de hoogte zodat u op een gezellige manier van de zon kunt genieten. In deze blog geven onze vakmensen tips en inspiratie voor de (toekomstige) inrichting van uw dakterras.

Lees artikel

Dakopbouw financieren

Een dakopbouw is een ideale manier om extra vierkante meters aan uw huis toe te voegen zonder hierbij in te leveren op de diepte van uw tuin. Wist u dat u via dakopbouw maar liefst tot 30% woonoppervlak kunt toevoegen? Een dakopbouw is dus een slimme keuze. Maar een verbouwing kan een behoorlijke investering zijn. Hoe financiert u een dakopbouw?

Lees artikel

Inrichting dakopbouw

Met een dakopbouw heb je vernieuwde extra vierkante meters in je huis! Deze nieuwe ruimte kun je op talloze manieren inrichten of gebruiken. Wellicht had je al een idee voor de inrichting dakopbouw voordat je de dakopbouw liet plaatsen. Lees hieronder 5 tips voor jouw inrichting dakopbouw!

Lees artikel

Dakopbouw grote steden

Grote steden zijn vaak vrij volgebouwd en er is weinig of geen plek om een aanbouw te plaatsen. Een ideale oplossing om extra extra vierkante meters woonoppervlak in uw huis te creëren in een grote stad als Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam is om een dakopbouw te plaatsen. Wist u dat u tot maar liefst 30% meer woonoppervlak kunt creëren zonder ruimte in te leveren op uw perceel? 

Lees artikel

Dakterras aanleggen

Naast aanbouw en verbouw aan uw woning of bedrijfspand mag Leenman Bouw zich met recht een specialist op het dak noemen. Een dakopbouw, nokverhoging, dakkapel of zelfs een dakterras aanleggen - niets is ons te gek.

Lees artikel

Dakopbouw plat dak

Het kan zijn dat u na verloop van jaren het gevoel heeft dat uw woning te klein is geworden. Wellicht wilt u een logeerkamer, een eigen kantoor of iets anders moois in uw huis. Indien u een woning met een plat dak heeft, zijn extra vierkante meters relatief makkelijk te realiseren door een dakopbouw plat dak. Hier leest u alles over een dakopbouw plat dak.

Lees artikel

Het verschil tussen een nokverhoging en een dakopbouw

Uitbouwen op de bovenste verdieping van uw huis is een ideale manier om meer woonruimte te creëren, zonder vierkante meters in te leveren op de tuin. Er zijn verschillende manieren om ruimte op uw dak te verwezenlijken. We vertellen u hier over het verschil dakopbouw en nokverhoging.

Lees artikel

Dakopbouw op garage

Een dakopbouw is een slimme manier om extra vierkante meters aan uw woning toe te voegen zonder in te leveren op uw tuin. Overweegt u een dakopbouw te nemen? Denk dan ook eens aan een dakopbouw op garage. Een garage zou namelijk zomaar eens de perfecte plek kunnen zijn voor uw dakopbouw.

Lees artikel

Vijf tips voor onderhoud van uw dakkapel

U heeft een dakkapel of overweegt er een op uw huis te laten bouwen? Lees hieronder dan alle voordelen en hands-on tips voor een goed onderhouden dakkapel. Zo kunt u langer genieten van uw dakkapel - en van de garantieperiode!

Lees artikel

Isolatiewaarden, wat is het en wat moet je hebben?

Of u nu aanbouwt, verbouwt of meer ruimte via uw dak wilt, het is van groot belang te kijken naar de isolatiewaarde van uw woning of aanbouw. Een goede isolatie kan namelijk een positief effect hebben op uw energieverbruik, wat goed is voor uw portemonnee én voor het milieu!

Lees artikel

Hoe snel wordt een dakopbouw geplaatst?

Met een dakopbouw haalt u met relatief weinig moeite en investering extra vierkante meters in huis, zonder daarbij in de leveren op uw tuin. Het laten plaatsen van een dakopbouw kan wellicht voelen als een grote onderneming, maar hoeft dat gelukkig niet te zijn!

Lees artikel

Wat is casco bouwen?

Veel bouwbedrijven bieden de mogelijkheid om een woning, aanbouw of dakopbouw casco op te leveren. Maar wat betekent dit eigenlijk? De vakmannen van Leenman Bouw zetten de voordelen van casco bouwen op een rijtje en geven tips.

Lees artikel

10 soorten gevelbekleding

Leenman Bouw is gespecialiseerd in dakopbouw, aanbouw of verbouw van uw woning of bedrijfspand. Wij creëren voor u de woon- of werkomgeving die bij uw past. Bij elk project vinden wij het namelijk belangrijk het karakter van de woning of het bedrijfspand te behouden. Kent u alle mogelijkheden voor een mooie afwerking middels gevelbekleding?

Lees artikel

Heeft u een vergunning nodig voor een dakkapel?

U heeft een eigen huis maar wilt wat extra ruimte creëren? Veel mensen kiezen in dat geval voor een dakkapel. Een dakkapel is een makkelijke manier om uw huis net dat beetje extra te geven. Maar heeft u een vergunning nodig voor een dakkapel?

Lees artikel

Wat is de invloed van een dakopbouw op mijn energielabel?

U wilt extra vierkante meters in uw woning maar niet inleveren op het oppervlakte van de tuin? Een dakopbouw is een geschikte oplossing. Een veelvoorkomende vraag bij het overwegen van een dakopbouw is: wat is de invloed van een dakopbouw op mijn energielabel?

Lees artikel

5 punten om aan te denken als u een aanbouw wilt

Voelt uw woning of kantoorpand aan de krappe kant? U kunt door middel van aan- of uitbouw genieten van extra vierkante meters bij uw privé- of bedrijfspand. Zo creëert u de woon- of werkomgeving die bij u past. Lees hier de 5 belangrijke punten van onze professionals.

Lees artikel

Houten of kunststof kozijnen, wat is het beste?

Voelt uw woning of bedrijfspand te klein? Door middel van aanbouw of verbouw geniet u van extra vierkante meters bij uw huis of zakelijke pand en creëert u de woon- of werkomgeving die bij u past. Kiest u voor uw project voor houten of kunststof kozijnen? 

Lees artikel

Heb je een vergunning nodig voor een dakopbouw?

Dakopbouw is een vorm van verbouwing waarbij u extra vierkante meters op de bovenste verdieping plaats. Een efficiënte manier om tot wel 30% meer woonoppervlak te creëren zonder in te leveren op de tuin! Maar heb je eigenlijk altijd een vergunning dakopbouw nodig?

Lees artikel

Natuurlijk lichtinval met een lichtstraat

Een uitbouw met een plat dak zorgt voor meer ruimte zodat uw huis meer vierkante meters thuis voor u biedt. Wat mensen soms vergeten is dat een uitbouw met een plat dak ook zorgt voor extra muur en minder lichtinval. Een lichtstraat is dan een perfecte oplossing! Lees hier waarom.

Lees artikel

Waarom wij duurzaam bouwen

Onze slogan is: Duurzaam Bouwen, Wonen, Werken. En dat is niet voor niets. In deze blog leggen we uit waarom we hiervoor kiezen en hoe we dat precies doen!

Lees artikel